Onsdag

Idag är jag trött. Fick dock gå upp lite tidigare idag så att jag kunde släppa ut hästarna innan jag gick över till mina föräldrar för att fixa Nova och Adde inför skola/dagis då min mamma och Arian åkte tidigt till Sthlm för läkarbesök och Markus skulle börja jobba tidigare så jag hade ingen hjälp alls på morgonen.

Allting gick bra iaf, blev lite tajt med tid så ungarna fick äta sin frukost i bilen bara men det gillar de så det är ingen fara.. Adde åt en fralla med sallad och drack en smoothie och Nova fick sin välling.

Nu är jag på jobbet där vi har datastrul vilket betyder att jag inte kan göra någonting, eller jo, sortera papper men det gjorde jag klart direkt när jag kom hit så nu finns det ingenting jag kan göra. Kul! Hur som helst så slutar jag 11.30 idag då jag ska till läkaren med Nova i Sthlm kl 13.00.
Sen får vi se om mamma och Arian ska åka hem med oss eller om vi bara åker oh hämtar Adde sen efteråt. Ikväll väntar stallfix och motionering av en drös hästar, Frida jobbar ikväll så jag är ensam i stallet idag.

Gårdagens träning gick förresten väldigt bra, båda hästarna var super fina och jag tränade med min bestie Sofie i ena gruppen så vi kunde hänga lite med henne och Lillemor och så var ju min andra bestie Frida med mig som vanligt så svårt att klaga när allt bara är grymt. Älskar mina hästar och älskar mina vänner.

Hästarna

Medans jag var borta onsdag-söndag morgon så hade Frida hand om alla hästarna, de fick longeras och joggas och det var knappt att jag fick tillbaka Mona efter det. Frida blev nämligen lika kär i henne som jag är under de dagarna som hon fick ha henne för sig själv, haha. I söndags så snodde jag iaf tillbaka henne och red vi ut tillsammans på Mona och Lady medans Bananja fick longeras över lite bommar. Igår så fick Mona vila och Bananja och Lady fick gå ett pass på ridbanan, ikväll däremot väntar Pontusträning och jag tänkte ta med mig både Mona och Bananja faktiskt.
 
För övrigt så känns hästarna väldigt fina just nu, min plan är dock att Mona ska få gå någon tävling till och sen blir det ca 2 månaders bete för henne. Sjukt trist och jag kommer att sakna henne men hon är så värd lite vila och massor av gräs. Hoppas dock att Anders har byggt höga staket detta år så att alla slipper fånga henne när hon rymmer tusen gånger denna sommar med.. tur att dom vill ha henne på bete där för jag tror inte att någon annan hade stått ut men jag skyller på dom som inte lärt henne att gå i hage ordentligt när hon var liten, haha (dom är uppfödare till henne). Nej men, det är verkligen guldvärt att hon får gå hos dem med sin syster på bete även detta år!
 
Fölisarna mår även de bra, dom går tillsammans i hagen nu och har börjat att leka lite tillsammans. Ina är svin tuff medans Lala är försiktigare. Ina har dessutom börjat att tappa sin fölpäls, ska bli spännande att se hur hon ser ut under men än så länge så ser det ut som att det kommer fram någon form av svettfux men vi får se!
 
Ina ♥
 
Lala ♥
 
 

South swedish rally

Hej på er!
Helgen har varit full med saker att göra, därav kass uppdatering här. Ska försöka att komma på hur jag ska lyckas att komma ihåg att blogga även när jag är borta, men det är såklart lättare att bara slänga upp saker snabbt på insta (ni följer väl mig där - sophiakarlssoon).
 
Hur som helst så sov vi hos Markus föräldrar i Småland i onsdags innan vi åkte vidare till Karlskrona på torsdags morgon. Väl där nere så väntade anmälan och efter det recce av 4st stäckor med ett litet lunchuppehåll, sen checkade jag och Ida in allting som vi behövde ha koll på inför start, sen åkte jag till och handlade och efter det vidare till boendet med hela Markus team och så grillade vi hamburgare och hade mys på kvällen.
Fredag började reccen kl 8 och då var vi på plats på första sträckan och sen körde vi igenom alla de sista sträckorna innan det var dags för start kl 14.30.
Första sträckan gick bra, vi hade 7e tid i JSM otrimmat och kände oss väldigt nöjda med det, sedan var det dags för SS2 som även den kändes bra i 4km tills Kevin helt plötsligt får växelspaken i handen när han ska växla och vi kom in i en ÖH1 (för er ej rallyfolk så är det en 90graders sväng) på femmans växel, vi studsade över några stenar in på en stickväg där vi sen blev ståendes då höger framhjul var intryckt. Vi fick stå många timmar i skogen då sträckan skulle gå två gånger och vi fick inte ta in buss och släp för att hämta bilen förens efter andra varvet. Som tur är träffade vi på ett härligt gäng som bjöd på korv och dricka, så guldvärt verkligen!
 
Mekanikerna fick sedan mecka en stund in på natten för att vi skulle kunna starta om på lördagen och jag åt sen middag på Max med Markus, Eric och Henke innan vi åkte till boendet och sov.
Lördagen flöt sen på, vi hade några bra tider men eftersom att vi fick 20min i tidstillägg från fredagen så kände vi att vi inte hade något att förlora på att testa gränserna lite så vi var av vägen lite smått två gånger men ingen fara på något sätt. I mål kom vi med värdefulla mil i bilen så en nyttig tävling trots att en klen jäkla växelspak förstörde för oss.
 
Markus däremot levererade sin första pallplats med nya bilen och blev 2a i JSM trimmat, så glad för hans och Henkes skull verkligen! Så värda det efter allt strul som varit och jag om någon vet hur mycket tid och andra saker som Markus offrar för att få ihop sin rallyåkning.
 
Trasig bil ute på sträckan efter att växelspaken gått sönder...
 
Vårat team
 
Markus & Henke
 
Visa fler inlägg