Meeting helg i Småland

Hej på er! 

Uppdateringen här har liksom uteblivit denna vecka pga tok-stressigt fram tills torsdag. Då åkte vi neråt Småland med Bananja och Lady för en meetinghelg i Gislaved och samtidigt kunna umgås med Markus familj här nere.
I fredags började tävlingen och Frida inledde med en fin runda med ett ner, sen red jag och upprepade hennes resultat, red dock rätt dåligt. Skärpte sen till mig och red bättre i klassen efter vilket resulterade i en felfri grundomgång men i omhoppningen så rev vi tyvärr ett hinder.
Kvällen spenderades sen med middag tillsammans med Markus familj.
Igår, lördag så gjorde Frida en fin runda igen där hon dock gjorde en lite sen förhållning till ett hinder och då stannade Lady, sen hoppade de resten av banan felfritt. Jag red sen 110 klassen där vi var felfria och placerade oss som nr 8 av typ 40st. Vi var klara rätt tidigt denna dag så vi åkte hem till svärföräldrarna och så somnade jag på soffan en stund, sen väntade middag med Markus farmor och mormor och efter det så kom Mathilda och Jim med sin son Alex som är jämn gammal med Nova så fick de leka lite. Mathilda var även snäll och klippte Nova, blev så fint!

Nu väntar en klass var för oss idag, hästarna har ätit frukost och gått promenader och det är snart dags för Frida art rida sin klass, jag rider några timmar senare. Sen ska vi packa ihop oss och bege oss hemåt igen. Håll tummarna för felfria och bra rundor idag!

Här kommer en bildbomb från de senaste dagarna <3

Måndag

Imorse var det dags för hovslagaren att verka hovarna på fölen, Ina var super duktig och gjorde precis som när vi tränat att lyfta på benen innan, stod ganska still och allt gick väldigt smidigt. Lala däremot.. herregud. Hon stod på bakbenen, sparkade mot hovslagaren, försökte smita, tacklade väggen.. sen tillslut så fick vi henne att stå still tillräckligt länge för att kunna fixa till hovarna. Helt sjukt hur olika de kan vara fast de hanteras exakt likadant hela tiden, det är nämligen alltid såhär.. Ina är cool med det mesta och Lala ska det alltid bli en kamp om allt med. Det märks vem som är hennes mamma...


När vi var klara med fölen så mockade vi, fixade vatten och mathinkar innan vi åkte in till jobbet för att sortera lite papper och tömma kassan, sen gick vi ner på stan och bankade pengarna. Efter det hann vi med en snabb shoppingtur innan vi var tvungna att skynda hem för att ta alla barnen när mamma skulle iväg till läkaren.
Vi har nyss ätit fruktsallad och glass och ska strax gå ut i stallet så att Adde kan rida på Dido.

Senare väntar ridning av Bananja, Lady och Jakob, vi måste även tvätta en jäkla massa schabrak och sen måste jag träna lite också. Blir nog några mil på cykeln skulle jag tro, det är roligare än crosstrainern.

Söndag

Dags att sova, imorgon kommer hovslagaren kl 8 för att verka hovarna på fölisarna. Så innan det måste jag ha fodrat och släppt ut de andra hästarna.


Idag har vi haft fullt upp med tre tok-bråkiga barn. Har iaf lyckats att mocka stallet och så longerade vi Bananja, Lady och Jakob. Sen kom lilla Dido hit, en ponny som ska bo hos oss medans hans ägare är bortresta. 
Vi lagade sen mat, det blev enchiladas och efter det så åt vi fruktsallad och glass, avslutade sen kvällen med att se en film och efter en stund så kom min mamma hem. Skönt att kunna återgå till att få lite mer gjort om dagarna, det är inte riktigt lika lätt när man har tre barn och ingen avlastning när man ska rida och sådär.. 

Igår var vi iaf i Eskilstuna, handlade lite ridjackor och sådär, åt mat och var även och åt glass på Slagsta.
Nu är det dock sovdags, hörs imorgon!

Visa fler inlägg