Fredag

Jag är sååå trött och ska sova nu.

Har haft en bra dag, hade alla tre barnen hela förmiddagen för att min mamma var iväg och sen har eftermiddagen samt kvällen spenderats i stallet. Har ridit Bananja och Molly varsitt pass på ridbanan, B har stått med spiktäcke, har målat det sista, satt upp hyllor, börjat ta ner grejer på loftet och börjat flytta in det i nya sadelkammaren, eldat och sen alla vanliga stall-sysslor såklart!

Vi har fullt hus inatt, Eric och Christofer kom tidigare ikväll och även Adde sover hos oss inatt.
Nu går ögonen i kors, dom andra kollar rallyfilm men jag orkar inte vara vaken mer, vi hörs imorgon! Godnatt :)

Torsdag

Jag tappar helt koll på vad det är för dag när jag är ledig men kollade precis i kalendern och konstaterade att det är torsdag idag tydligen!


Idag har jag fått lite bra saker gjorda, började dagen som vanligt med fodring och utsläpp, gick sen in och åt frukost med alla barn och Markus då min mamma skulle iväg så vi skulle ha alla barnen hela förmiddagen.
När vi ätit så bäddade vi ner Arian i soffan framför Netflix (han är sjuk) och så klädde vi på Nova och Adde som fick följa med ut. 
Jag tog in hästbilen i tvätthallen och städade den invändigt och tvättade den utvändigt, det var välbehövligt och tog en jäkla tid! När det var klart så gick jag till stallet med Nova sovandes i vagnen, mockade och gjorde alla stallsysslor och sen kom Frida. Vi sladdade ridbanan och började sedan att rida. Jag tog Mona först och då tog hon Valle, jag jobbade mest med att träna på galoppfattningar i vänster varv, i höger är hon klockren men vänster funkar sådär efter vilan, annars var hon super fin som vanligt!
Sen släpptes dom ut i hagen igen och jag red Bananja och Frida red Lady, då jobbade jag basic med övergångar, tempoväxlingar, skänkelvikningar, halter och ryggningar, hon kändes väldigt taggad men fin! Red henne i Monas remont träns och det verkade hon trivas med! Efteråt så fick hon inviga det nya spiktäcket, hon brukar ju vara lite kinkig så ville ha ridit henne innan första gången men hon var cool lugn och stod där helt avslappnad och verkade tycka att det var super skönt! Ska lägga på det innan ridpasset imorgon :)

Frida åkte sedan hem och då roade jag mig med att hänga upp en miljard täcken, sätta upp hyllor i nya sadelkammaren tillsammans med mamma och sen målade jag det sista så imorgon hoppas jag på att vi kan skruva upp sadelhängare och krokar så att vi kan börja flytta in grejer! Vore grymt skönt!

Var inne sen och åt glass med Nova och busade lite, sen äta sen middag och betala räkningar innan det var dags för intag av hästar samt kvällsfodring!

Nu ligger jag i sängen, Nova somnade precis, Tezla ligger och tuggar på ett ben och Markus står i duschen.

Nova är för övrigt hopplös just nu, hon tog sönder ett vinglas för sin farmor för någon dag sedan och hade idag sönder en tallrik för sin mormor... riktig marodör-unge! Dessutom så är hon skit kaxig och slår både Adde och Arian nu när dom inte gör som hon vill, andra barn är hon dock jätte försiktig med... och säger man åt henne så skrattar hon. Well, well hon lär sig nog snart bara man är tydlig med vad som är rätt och fel hela tiden, i övrigt så är hon världens roligaste och snällaste <3

Vardagen är tillbaka

Rätt skönt med vardag när man är ledig, man får så mycket gjort!

Jag och Markus hade ställt kl på 6 imorse, vi försov oss dock lite grann men vi var ute i hyfsad tid iaf. Jag fodrade och släppte ut hästar, la ut hö i hagarna och fixade lite, var sen inne och åt frukost med Markus, Nova och grabbarna innan jag gick ut igen och satte upp en ny stereo, mockade samt fyllde spån och pellets, hjälpte Markus att lasta av rallybilen, fyllde vatten i alla hagar, byggde ett foderbord till Latina och Cheyenne som har fri tillgång på hö, mamma lagade en hage och så bytte vi hagar på hästarna. 
Sen longerades Bananja, Mona, Valle och Lady med pessoasele på åkern, imorgon är tanken att de ska ridas igen. Mona har vilat helt i snart 3 veckor men är alldeles för rastlös så måste sätta igång henne igen och de andra tre har haft aktiv vila, alltså skrittats för hand och jobbats från marken men mest utan att vara inspända.

Nu är jag inne, åt precis två mackor och ska nu gå ut igen för att måla väggarna i nya sadelkammaren.

Visa fler inlägg